Ο Απόστολος Γκλέτσος στο στόχαστρο φιλόζωων για αυθαίρετη ευθανασία αδέσποτου σκύλου

1
31

gletsos-adespoto-euthanasia-110242Την αντίδραση φιλόζωων της Φθιώτιδας προκάλεσε η η είδηση ότι ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος διέταξε την ευθανασία αδέσποτου σκύλου, κρίνοντας  ο ίδιος το ζώο ως επιθετικό.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας (Φ.Σ.Φ.) καταγγέλλει τον Απόστολο Γκλέτσο διότι χαρακτήρισε μόνος του έναν αδέσποτο σκύλο ως επιθετικό και έδωσε εντολή παραμονή Χριστουγέννων σε ιδιώτη κτηνίατρο της Λαμίας να τον θανατώσει.

Καταγγέλει επίσης τον ιδιώτη κτηνίατρο γιατί διενήργησε την ευθανασία, χωρίς να έχει ζητήσει απόφαση της πενταμελούς Επιτροπής του Δήμου που να γνωματεύει ότι το  αδέσποτο ζώο είναι επιθετικό (π.χ.αν  έχει προκαλέσει τραύματα σε ανθρώπους με αποδείξεις νοσοκομείου) ή χωρίς να του κάνει ιατρικές εξετάσεις που να αποδεικκνύουν ότι έχει κάποια πάθηση επικίνδυνη για ανθρώπους ή ζώα.

«Θα περίμενε κανείς ο κ. Δήμαρχος να έχει επιδείξει έστω κάποια δραστηριότητα προστασίας των αδέσποτων τους Δήμου του, αφού σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιος, πόσο μάλλον που πολλές φορές του έχουν προταθεί λύσεις εφαρμόσιμες και για τις οποίες δεν ενδιαφέρθηκε καν να διερευνήσει και όχι να αυτοαναγορεύεται μπόγιας, κτηνίατρος , ειδικός στην επιθετικότητα των σκύλων και στο τέλος δήμιός τους. Η συνέχεια επί του θέματος θα δοθεί στα δικαστήρια. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι δήμαρχος είτε απλός πολίτης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητικό συμβούλιο του Φ.Σ.Φ.

Ο Απόστολος Γκλέτσος απάντησε πως «έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Στυλίδα. Έπρεπε να πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια».

Όπως δήλωσε τηλεφωνικά στο stilida.com, «πριν από κάποιες ημέρες δέχθηκα τηλεφώνημα από κάτοικο της Στυλίδας ότι αδέσποτος σκύλος έξω από σούπερ μάρκετ επιτέθηκε στον ίδιο και σε άλλα δύο άτομα και τον δάγκωσε. Απευθύνθηκα στην Αστυνομία Στυλίδας όπου μου είπαν πως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και μόνος αρμόδιος για τα αδέσποτα είναι ο Δήμος».

Και πρόσθεσε: «Είπα στους συνεργάτες μου να καλέσουν το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας αλλά το τηλέφωνό τους δεν απαντούσε. Έξω από το σούπερ μάρκετ επικρατούσε χαμός γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος φόβιζε όσους πήγαιναν να μπουν μέσα. Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Στυλίδα. Έπρεπε να πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια. Με μεγάλο κόπο κατάφερα να ακινητοποιήσω το σκύλο και στη συνέχεια τον μετέφερα σε κτηνίατρο, όπου του έγινε ευθανασία. Κατόπιν πήρα ο ίδιος το θανατωμένο ζώο και το έθαψα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κανείς εισαγγελέας για να βάλει τον αποτυχημένο ηθοποιό φυλακή δεν υπάρχει;

Comments are closed.