Αυστραλία: μοναχικό δελφίνι κάνει φιλίες με ανθρώπους, εκπλήσσει τους ειδικούς (video)

0
10

Τη συντροφιά των ανθρώπων επιζητά ένα μοναχικό δελφίνι στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Το δελφίνι πλησιάζει τους ανθρώπους για να παίξει μαζί τους όμως οι αρμόδιες Αρχές ζητούν από τους λουόμενους να μην αλληλεπιδρούν μαζί του για να παραμείνει στην άγρια φύση.

Το θηλυκό ρινοδέλφινο ηλικίας 3 με 4 ετών έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και των ειδικών από τον Σεπτέμβριο του 2012 που ξεβράστηκε στην πόλη Σάσεξ Ίνλετ στη Νέα Νότια Ουαλία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανησύχησαν ότι ενδεχομένως το ζώο να κακοποιούνταν από τους ανθρώπους οπότε το αιχμαλώτισαν και το απελευθέρωσαν σε βαθειά νερά στον ωκεανό.

Ωστόσο το δελφίνι επέστρεψε στις ακτές και τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει εμφανιστεί σε παραλίες στο Σίδνεϊ.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης το δελφίνι δεν φοβάται τους ανθρώπους και ακολουθεί τους κολυμβητές και τους σερφερ, ακόμα και αν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν.

Ο Reece Monley, κάτοικος του Σίδνεϊ, έκανε την περασμένη Πέμπτη σερφ στην παραλία Λονγκ Ριφ και όπως δήλωσε το δελφίνι έπαιζε με τους λουόμενους όλη την ημέρα.

«Περικύκλωνε τους πάντες από κάτω σαν καρχαρίας. Σε κοιτούσε, αναπηδούσε και βουτούσε πίσω στο νερό. Δεν το πείραζε που οι άνθρωποι το άγγιζαν, απλά περίμενε για να παίξουν μαζί του. Τρία κορίτσια βουτούσαν συνέχεια μαζί του», δήλωσε.

Η Shona Lorigan, αντιπρόεδρος του Οργανισμού για τη Διάσωση και την Έρευνα Κητωδών στην Αυστραλία, δήλωσε πως κατανοεί ότι είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί κάποιος στο αξιαγάπητο δελφίνι, όμως ζήτησε από τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να μην αλληλεπιδρούν μαζί του.

Ο Οργανισμός απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους να ακολουθήσουν κάποιους χρυσούς κανόνες και συγκεκριμένα να μην κυνηγούν το δελφίνι, να μην πιάνουν το ρύγχος του, να μην πλησιάζουν την ουρά του και να μην το ταΐζουν.

«Ελπίζουμε πως περιορίζοντας την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους θα ενθαρρύνουμε το ζώο να παραμείνει άγριο και να επανενταχθεί σε ένα κοπάδι με δελφίνια», δήλωσε η κ. Lorigan.

Επιπλέον ανέφερε πως το δελφίνι έχει πρόσβαση σε ένα άγριο κοπάδι που ζει ανοιχτά των ακτών στο βόρειο Σίδνεϊ και μπορεί να το προσεγγίσει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει.
econews

Σχόλια