Νέα αιολικά ρεκόρ κατέρριψε η Βρετανία το Δεκέμβριο

0
6

Το Δεκέμβριο του 2013 η Βρετανία κατέρριψε μια σειρά από ρεκόρ στην αιολική ενέργεια αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε τροχιά αύξησης της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μείγμα.

aioliki-energeia-bretania-110061Το σημαντικότερο αφορά στη συνολική αιολική ενέργεια που εισήλθε το Δεκέμβριο στο εθνικό δίκτυο. Ειδικότερα, οι ανεμογεννήτριες στη Βρετανία το Δεκέμβριο παρήγαν 2.841.080 Μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, ποσότητα ικανή να ηλεκτροδοτήσει 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης λόγω των αυξημένων αναγκών θέρμανσης.

Στις 16 Δεκεμβρίου καταρρίφθηκε ένα νέο ρεκόρ καθώς οι ανεμογεννήτριες παρήγαν σε μια εβδομάδα την πρωτοφανή ποσότητα ενέργειας των 783.886 Μεγαβατωρών, ενέργεια που κάλυψε το 13% της εβδομαδιαίας ζήτησης ενέργειας στη χώρα.

Τέλος, το Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα (21 Δεκεμβρίου), μια από τις πιο εμπορικές μέρες του έτους, τα αιολικά πάρκα της Βρετανίας παρήγαν 132.812 Μεγαβατώρες ή το 17% της συνολικής ημερήσιας ζήτησης ενέργειας καταρρίπτοντας το ρεκόρ ημερήσιας παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Δεδομένης της ανάπτυξης που καταγράφει η αιολική ενέργειας στη Βρετανία, εάν βοηθήσει ο Αίολος, τα ρεκόρ αυτά δεν θα κρατήσουν πολύ το 2014.

econews

Σχόλια