Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε τις ΗΠΑ – Πολικές θερμοκρασίες

0
5

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει τις βορειανατολικές ΗΠΑ.

Η πρώτη  μεγάλη χειμωνιάτικη καταιγίδα του 2014 έφερε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους από την Κοιλάδα του Μισισίπι ως την ακτή του Ατλαντικού, με αποτέλεσμα το χιόνι σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Νέα Αγγλία και η Βοστόνη να φτάνει την Παρασκευή τα 35 εκατοστά.

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ έδωσαν εντολή οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργήσουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Η καταιγίδα θεωρείται μεγάλη πρόκληση για τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης  Bill de Blasio, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους ώστε τα συνεργεία να απομακρύνουν το χιόνι το συντομότερο δυνατό.

Πάνω από 1.800 πτήσεις ακυρώθηκαν και 4.536 καθυστέρησαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, με τα περισσότερα προβλήματα να σημειώνονται στο αεροδρόμιο Ο Χέαρ του Σικάγο και τον διεθνή αερολιμένα Νιούαρκ Λίμπερτι.

Την Τετάρτη ο υδράργυρος στο Μέιν και τη Μινεσότα έπεσε στους -43.

Στη Μασαχουσέτη και το Κονέκτικατ οι δημόσιοι υπάλληλοι έφυγαν από τις υπηρεσίες τους στις 3 το μεσημέρι.

Τα σχολεία στη Βοστώνη και σε άλλες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή.
econews

Σχόλια