Τέλη κυκλοφορίας 2014: νέα ταλαιπωρία – Εκτός λειτουργίας το taxis

0
6

Νέα ταλαιπωρία υφίστανται οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς το πρωί της Πέμπτης το σύστημα taxis βγήκε εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη τεχνική αναβάθμιση.

Όπως μεταδίδει το in.gr, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει τους πολίτες στις τράπεζες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι ούτως ή άλλως τα τέλη δεν καταβάλλονται στις εφορίες.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή της εφορίας για την εκτύπωση των τελών λειτουργεί οπότε οι φορολογούμενοι μπορούν με το αποδεικτικό αυτό να πηγαίνουν στις τράπεζες και να πληρώνουν τα τέλη, χωρίς πρόστιμο.

Ωστόσο, δεν λειτουργεί η εφαρμογή για την επιστροφή πινακίδων οχημάτων που έχουν κατατεθεί το περασμένο διάστημα, με ταυτόχρονη καταβολή τελών για το 2014, όπως είχε ανακοινωθεί.

Για την επίλυση του προβλήματος ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι θα δοθεί εντολή στους προϊσταμένους εφοριών να προχωρήσουν κατ” εξαίρεση σε χειρόγραφες πράξεις.

Σημειώνεται πως η παράταση για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας δεν αφορά την παράδοση πινακίδων οχημάτων, οπότε εκείνοι που δεν πρόλαβαν να τις παραδώσουν ως το τέλος του έτους, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.

Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ως την προθεσμία, θα έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Έκτακτες συναλλαγές στις ΔΟΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή

Σημειώνεται ότι το ΥΠΟΙΚ έδωσε με εγκύκλιο τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις εφορίες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:

-τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
-την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
-την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
-την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Σχόλια