Άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα μαριχουάνας στο Κολοράντο – Κοσμοσυρροή παρά το κρύο

0
9

Χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα πώλησης μαριχουάνας στο Κολοράντο, την πρώτη μέρα λειτουργίας τους την Τετάρτη.

Οι καταστηματάρχες προετοιμάζονταν πολλές ημέρες για την «Πράσινη Τετάρτη», όπως ονόμασαν τη χθεσινή ημέρα, προσλαμβάνοντας επιπλέον προσωπικό και διοργανώνοντας εορτασμούς.

Βάσει του νέου νόμου οι κάτοικοι μπορούν να αγοράσουν 28 γραμμάρια κάνναβης, ωστόσο οι επισκέπτες δεν μπορούν να προμηθευτούν πάνω από 7 γραμμάρια.

Το ναρκωτικό φορολογείται όπως και το αλκοόλ και οι αξιωματούχοι προβλέπουν τη συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα πρώτα 40 εκατομμύρια δολάρια που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία θα διατεθούν για ανέγερση σχολείου.

Το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον ψήφισαν υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης και της κατοχής μαριχουάνας για τα άτομα άνω των 21 ετών τον Νοέμβριο του 2012, ωστόσο η Ουάσιγκτον δεν αναμένεται να επιτρέψει την πώληση ναρκωτικού πριν τα τέλη του 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Denver Post, 136 καταστήματα στο Κολοράντο διαθέτουν άδεια για την πώληση μαριχουάνας.

Τα περισσότερα βρίσκονται στο Ντένβερ. Από τα 136, την Πρωτοχρονιά λειτούργησαν περίπου 30.

Οι υπέρμαχοι της νομιμοποίησης της κάνναβης χαιρέτισαν τις νέες ρυθμίσεις του Κολοράντο, ωστόσο οι επικριτές υποστηρίζουν πως τα μέτρα στέλνουν λάθος μηνύματα στη νεολαία και φοβούνται έκρηξη κοινωνικών προβλημάτων και προβλημάτων υγείας.

Σημειώνεται ότι σε ομοσπονδιακό επίπεδο, η κατοχή και χρήση μαριχουάνας είναι παράνομη.
econews

Σχόλια