Αιθαλομίχλη: μεγαλύτερες εκπτώσεις στο ρεύμα εξετάζει η κυβέρνηση

0
9

Μεγάλες εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για όλους και στις περιοχές όπου θα κρίνεται αναγκαίο, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο παρεμβάσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου της αιθαλομίχλης στο οποίο καταλήγει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, η μεγάλη έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα αφορά αποκλειστικά τις ευπαθείς ομάδες, αλλά θα επεκτείνεται σε όλους τους καταναλωτές στις περιοχές όπου θα κρίνεται αναγκαίο, ώστε να περιορίζεται η καύση υλικών, που εντείνουν το φαινόμενο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κόστος από τα μέτρα θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 και από κονδύλια του προϋπολογισμού για το 2014.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα είχαν σήμερα στο ΥΠΟΙΚ οι πολιτικές ηγεσίες και τα επιτελεία των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «στη σύσκεψη εξετάστηκαν νέα κίνητρα που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης».

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια