Πετρέλαιο θέρμανσης – Αιθαλομίχλη: για υποκρισία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

0
10

Για παραλογισμό, υποκρισία και θράσος κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της θέρμανσης και της αιθαλομίχλης.

«Στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της θέρμανσης των πολιτών και του φαινομένου της αιθαλομίχλης, η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο θράσους και υποκρισίας. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ότι ενώ η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να δεχθεί τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την ίδια στιγμή κάνει συστάσεις στους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια γιατί αυξάνονται τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Τι τους προτείνει αλήθεια; Να παγώσουν οικειοθελώς; Και σαν να μην έφτανε αυτό, μιλάει για παροχές δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος μόνο όταν ξεπεραστούν τα ανώτερα επιτρεπτά όρια των σωματιδίων, ενώ λογικά δωρεάν ρεύμα θα πρέπει να δοθεί εξαρχής στους πολίτες για να ζεσταθούν, ώστε να προληφθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Πρόκειται περί παραλογισμού».

«Κάνουμε έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να μειωθεί ο ΕΦΚ και να δοθεί δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για να μπορέσουν να ζεσταθούν αξιοπρεπώς οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές μέρες, γεγονός που θα μειώσει παράλληλα τα αιωρούμενα σωματίδια και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και δεν θα επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα των πόλεων από την αιθαλομίχλη. Ειδάλλως, η κυβέρνηση θα είναι ο ηθικός αυτουργός για ότι συμβεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι χθες με ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα 41 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αίτημα το οποίο απέρριψε η κυβέρνηση.

Σχόλια