Πετρέλαιο θέρμανσης: 51,5 εκατ. ευρώ για σχολεία, νοσοκομεία και νοικοκυριά

0
9

Τη χορήγηση κονδυλίων ύψους 51,5 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης νοσοκομείων και σχολείων της χώρας, καθώς και για προκαταβολές για το επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση, μετά τη λελογισμένη και χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του 2013, έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε άμεσες και πιεστικές κοινωνικές ανάγκες.

Έτσι, σήμερα:

Πρώτον, χορηγήθηκε το Υπουργείο Υγείας, με 10 εκατ. ευρώ, για τον εφοδιασμό με καύσιμα Νοσοκομείων του ΕΣΥ, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών.

Δεύτερον, χορηγήθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, επιπλέον με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση αυξημένων αναγκών για θέρμανση σχολικών μονάδων Δήμων της χώρας.

Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης έχει ανέλθει εφέτος στα 12 εκατ. ευρώ, έναντι 7 εκατ. ευρώ το 2012.

Τρίτον, χορηγήθηκε το ποσό των 37,5 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου 1 μήνα, είχαν διατεθεί, ως προκαταβολή, άλλα 22 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του επιδόματος θέρμανσης στα 140 εκατ. ευρώ για εφέτος.

Σταθερός στόχος μας είναι η προώθηση της ανακούφισης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων σε συνθήκες υγιών δημόσιων οικονομικών».

Σχόλια