Επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στο Νοσοκομείο Νίκαιας – Παράπονα για έντονη δυσοσμία

0
59

Σαράντα κυβικά μέτρα επικίνδυνων απόβλητων εντοπίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr.

Οι σακουλές με τα απόβλητα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όπως καταγελούν οι κάτοικοι της περιοχής, η δυσοσμία είναι έντονη.

Στο σημείο έσπευσαν επιθεωρητές περιβάλλοντος, ενώ έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία.

Για τη μεταφορά των αποβλήτων στον αποτεφρωτήρα απαιτούνται τουλάχιστον πέντε ειδικά φορτηγά αυτοκίνητα.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, στο υπουργείο Υγείας για το πρόβλημα των νοσοκομειακών απόβλητων μετά την εντατικοποίηση των ελέγχων από τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες φορτηγό  ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων εντοπίστηκε να μεταφέρει παρανόμως επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική συνέλαβαν τον 37χρονο οδηγό και την υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, που αφορά στον τρόπο διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

ο φορτηγό εντόπισαν υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ που έκαναν έλεγχο στο φορτηγό και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Σχόλια