Διαδραστικά και εικαστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια στο Κέντρο Τεχνών

0
165

Η ομάδα καλλιτεχνών Dictum Factum και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα, παρουσιάζουν εικαστικά έργα, αφηγήσεις παραμυθιών, διαδραστικά και εικαστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, καθώς και προβολή video ως τις 31 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη και στο αφιέρωμα στο παιχνίδι με τίτλο «Παιδί και Παιχνίδι στη Ζωή και την Τέχνη».

Η ομάδα Dictum Factum προσκάλεσε καλλιτέχνες να αφηγηθούν παραμύθια και ιστορίες κατασκευάζοντας παιχνίδια. Ο καθένας διαλέγει μια ιστορία και την εντάσσει στο δικό του, προσωπικό σύμπαν. Χρησιμοποιώντας κάθε είδους υλικά δημιουργεί ένα καινούριο κόσμο όπου όλα είναι δυνατά. Το παραμύθι αποκτά έτσι νέες διαστάσεις και η φαντασία των συμμετεχόντων οδηγείται σε ανεξερεύνητα μονοπάτια.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:  Ντιάνα Ζερβάκη, Κλέβες Κρίσικο, Αναστασία Κωνσταντάκου, Γιάννη Μονογυιό, Λένια Οικονόμου, Νίκο Σταυρακαντωνάκη, Έλενα Τονικίδη , Βανέσα Τουζλούκωφ, Φλοράνς Χρηστάκη και η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα
Τα Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 11.00 η Εύη Γεροκώστα θα αφηγηθεί τα παραμύθια της έκθεσης και θα ακολουθήσει ξενάγηση από τους καλλιτέχνες της.

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα εκθέτουν παιχνίδια του Λούνα Παρκ με ανακυκλώσιμα υλικά και σειρά έγχρωμων παιδικών έργων με ζωγραφισμένα «τα βαγόνια του κόσμου» εμπνευσμένα από τους πολιτισμούς του κόσμου. Επίσης, θα γίνεται προβολή VIDEO με κατασκευή ομαδικού παιδικού παιχνιδιού από μαθητές του Σχολείου.

Το τραίνο «συνομιλίες πολιτισμών» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2012 στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών και αυριανών πολιτών του κόσμου με άλλους πολιτισμούς, κουλτούρες και συμπεριφορές. Γιατί μόνο όταν γνωρίζεις μπορείς να κατανοείς.

Το Λούνα- Παρκ αγαπημένος παιχνιδότοπος μικρών και μεγάλων έγινε πηγή έμπνευσης των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα. Σχεδίασαν και κατασκεύασαν παιχνίδια του δικού τους Λούνα Παρκ.  Σε κάθε παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός μηχανισμός κίνησης, δίνοντάς του τη δυνατότητα της διάδρασης.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας – Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής, τηλ.: 210 7224028
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00
Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια