Επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής – Επιστολή στα νοσοκομεία

0
57

Την ομόθυμη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, για τους πέντε οδηγούς της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι κρατούνται με την κατηγορία ότι απέρριψαν στον ΧΥΤΑ Φυλής απορρίμματα που περιείχαν νοσοκομειακά απόβλητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ζήτησε από τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων να επιδείξουν την υπευθυνότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και τους κάλεσε σε συνεργασία.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, κ. Ανδρέας Βαρελάς, απέστειλε επιστολή προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων, που εδρεύουν στα όρια του δήμου.

Στην επιστολή τονίζεται ότι εφ’ εξής η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται απαραιτήτως με δελτίο αποστολής και σχετική βεβαίωση εκ μέρους του νοσοκομείου ότι τα απορρίμματα που βρίσκονται στα κλειστού τύπου container, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των επικίνδυνων νοσοκομειακών – μολυσματικών αποβλήτων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, η αποθήκευση των νοσοκομειακών αποβλήτων γίνεται σε ειδικές σακούλες και προβλέπονται ειδικές περιβαλλοντικές συνθήκες αποτέφρωσης.

Το πρόσφατα περιστατικά αναδεικνύουν το πρόβλημα της ανάμιξης των ιατρικών επικινδύνων αποβλήτων και αστικών απορριμμάτων στα containers αποκομιδής, είτε από λάθους, είτε για οικονομικούς λόγους, αφού το κόστος αποτέφρωσης είναι πολλαπλάσιο και επιβαρύνει το κάθε νοσοκομείο.

Σχόλια