«Έμεινε» με το χέρι στη γάμπα

0
4

Το ακρωτηριασμένο χέρι ενός άνδρα στη γάμπα του μεταμόσχευσαν Κινέζοι γιατροί για να διατηρήσουν τον ιστό ζωντανό.

Ο άτυχος 25χρονος Σιάο Ουέι είχε ακρωτηριάσει το χέρι του σε ατύχημα με τρυπάνι το Νοέμβριο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην επαρχία Χουνάν της Κεντρικής Κίνας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η σοβαρότητα του τραύματος, αλλά και η πίεση χρόνου για να μη νεκρωθεί ο ακρωτηριασμένος ιστός ώθησαν τους γιατρούς στην απόφαση να μεταμοσχεύσουν χέρι στο κάτω μέρος μιας από τις γάμπες του ασθενούς, ακριβώς πάνω από τον αχίλλειο τένοντα.

Πρόσφατα, οι γιατροί αποκόλλησαν το χέρι του Σιάο Ουέι από τη γάμπα του και το ένωσαν επιτυχώς στην άκρη του βραχίονά του, μετά από μια λεπτή χειρουργική επέμβαση διάρκειας εννέα ωρών.

Θα ακολουθήσουν πρόσθετες επεμβάσεις αλλά και φυσικοθεραπείες ώστε ο νεαρός Κινέζος να μπορέσει να ανακτήσει πλήρως την κινητικότητα του χεριού του.

«Είναι όπως ακριβώς η κατασκευή ενός σπιτιού. Αυτή τη στιγμή, το κύριο σώμα έχει ολοκληρωθεί, αλλά απομένει να γίνει η εσωτερική διακόσμηση», σχολίασε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τανγκ Τζουγιού, ο γιατρός που παρακολουθεί τον Σιάο Ουέι.

econews

Σχόλια