Τα αγροτικά φωτοβολταϊκά θρυαλλίδα ανεξέλεγκτης έκρηξης του αγροτικού κινήματος

0
7

Για “έκρηξη του αγροτικού κινήματος που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις” κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών στην τελευταία του ανακοίνωση.

Οι αγρότες ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών αναφέρουν ότι το τελευταίο δίμηνο που μεσολάβησε από την τελευταία συνάντησή τους με στελέχη του ΥΠΕΚΑ συνεχίζουν οι επτάμηνες υπερημερίες στις πληρωμές τους, οι συμβάσεις τους κινδυνεύουν με “κούρεμα” στο πλαίσιο του new deal, ενώ ισχύει η έκτακτη εισφορά 30%, επιβλήθηκε στα φυσικά πρόσωπα-αγρότες.

“Σε αυτούς τους δύο μήνες, δείξαμε την ανοχή μας και δώσαμε το χρονικό περιθώριο στους υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες, να “συμμαζέψουν” τα πράγματα  στον τομέα των Φωτοβολταϊκών, όπως ξεκαθαρίστηκαν με το Νομοσχοσχέδιο του Οκτωβρίου για τις ΑΠΕ (Νόμος 4203/1-11-13: Θέσπιση κατηγορίας “Αγροτικών Φωτοβολταϊκών”, Αλλαγή τιμών συμβάσεων μόνο για νέα έργα), με την επικύρωση όλων αυτών, μέσω της μεγάλης σφραγίδας του Ελληνικού Κράτους” αναφέρουν οι αγρότες.

Η στασιμότητα που επικρατεί ως προς την επίλυση των ζητημάτων που τους ενδιαφέρουν, αλλά και η τραγική κατάσταση στην οποία υποστηρίζουν ότι έχουν περιέλθει οδήγησαν τους αγρότες στο δρόμο επικείμενων κινητοποιήσεων.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών κάλεσε τα μέλη του σε “διαρκή επαγρύπνηση με τοπικές συγκεντρώσεις ανά Νομό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις εορταστικές ημέρες που διανύουμε” και ζητά την “επίτευξη του καλύτερου συντονισμού, με στόχο, μεγαλειώδη κάθοδο στην Αθήνα, εάν και εφόσον χρειαστεί”.

“Με τη συσσώρευση πλέον, τόσων αδικιών στους αγρότες γίνεται αντιληπτό ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εξόντωσή μας, γεγονός που μας εξαναγκάζει να είμαστε απέναντι από όσους ή το επιδιώκουν ή το αφήνουν να εξελίσσεται” τονίζουν οι αγρότες.

econews

Σχόλια