Ρόδος: 4 συλλήψεις για το NOUR-M – Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση (video της βύθισης)

0
8

Τέσσερις συλλήψεις έγιναν με αφορμή την ημιβύθιση του πλοίου «NOUR-M» στο λιμάνι της Ρόδου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για την ημιβύθιση του Φ/Γ «NOUR-M» σημαίας Σιέρρα Λεόνε, στο λιμάνι της Ρόδου την περασμένη Τρίτη, συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του εν λόγω πλοίου.

Επίσης συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος, ο Υποπλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός του πλοίου, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν από την Ανακρίτρια της Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του «NOUR-M».

—Δεν υπάρχει ρύπανση

Εκπρόσωπος της εταιρείας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος» η οποία ανέλαβε τη λήψη μέτρων για την αποφυγή του ενδεχομένου ρύπανσης στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ρύπανση».

Σημειώνεται ότι το «Nour M», το οποίο μετέφερε παράνομα μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών που προορίζονταν για εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου, είχε εντοπιστεί και δεσμευτεί από το Λιμενικό στις 8 Νοεμβρίου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τότε, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, το φορτίο εκφορτώθηκε και τοποθετήθηκε σε ασφαλές σημείο του λιμανιού.

econews

Σχόλια