Παράνομα ιατρικά απόβλητα από το Παίδων με φορτηγό του Δήμου Αθηναίων στον ΧΥΤΑ Φυλής

0
14

Φορτηγό  ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων εντοπίστηκε να μεταφέρει παρανόμως επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική συνέλαβαν τον 37χρονο οδηγό και την υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, που αφορά στον τρόπο διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Το φορτηγό εντόπισαν υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ που έκαναν έλεγχο στο φορτηγό και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διαπιστώθηκε ότι, μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών σακουλών περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, βελόνες συρίγγων, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α).

Κατά τον έλεγχο των αποβλήτων για τυχόν εκπομπή ακτινοβολίας, υπήρξαν ενδείξεις για εκπομπή ακτινοβολίας πολλαπλάσιας του φυσικού υποβάθρου.

Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ενδεικτικό του οργίου παράνομης απόρριψης τοξικών νοσοκομειακών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ζωντανή περιβαλλοντική βόμβα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αντίστοιχες περιπτώσεις είχαν δημοσιοποιηθεί και πέρυσι, αλλά όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε κανείς.

econews

Σχόλια