Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις στην Αθήνα

0
14

Μια ξεχωριστή δράση λαμβάνει χώρα στην Αθήνα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του ΟΠΑΝΔΑ και της «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τη MELD. Η Αθήνα γίνεται η τρίτη ευρωπαϊκή πόλη μετά τις Βρυξέλλες και το Εδιμβούργο που στολίζει σημεία της πόλης με πεταλούδες. Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου σας περιμένουμε στην παιδική χαρά στην πλατεία Αγίου Παύλου και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μπροστά στην Παλαιά Βουλή, για να στολίσουμε όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε τα χέρια και την ζωντάνια σας.

Όπως αλλάζει μια πεταλούδα που βγαίνει από το σκοτεινό κουκούλι της και ξεχύνεται κομψή και λαμπερή στον γιορτινό ουρανό. Ένα τόσο μικρό και ευάλωτο πλάσμα, μας δίνει ένα τόσο ξεκάθαρο μήνυμα: Όλοι και όλα μπορούν να αλλάξουν, να μεταμορφωθούν, να απογειωθούν.

Είτε είναι ένας άνθρωπος, είτε μια ολόκληρη πόλη. Είναι θέμα απόφασης! «Κι αν τίποτα ποτέ δεν άλλαζε, δεν θα υπήρχαν πεταλούδες» αναφέρει το σλόγκαν του Milan Rai, καλλιτέχνη από το Νεπάλ, που στέλνει στην Αθήνα για τις γιορτές τις «Λευκές πεταλούδες» του, οι οποίες έχουν ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ελάτε να βάλουμε χρώμα και φως στις παιδικές χαρές της γειτονιάς μας!

Μία προσπάθεια εξωραϊσμού των παιδικών χαρών

Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του 2013-2014  και έχοντας ως προτεραιότητα το παιδί, φωταγωγεί, στολίζει και ανανεώνει επτά παιδικές χαρές, στα επτά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων. Παρουσιάζει ένα ποιοτικό πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων με εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και μουσικές παραστάσεις.

Με τη συνεργασία των καλλιτεχνών

Παιδική Χαρά Θησείου, Πλ. Πλυτά, Αγ. Αντρέα (Λαμπρινή) και Πλ. Κυψέλης:

Υλοποίηση από την ομάδα Urbanact, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Same84 και Kez.

Παιδική χαρά Αγ. Παύλου: τοιχογραφία Achilles  και τους συνεργάτες της: εταιρεία Unique Services

Παιδική χαρά Αγ. Παύλου, Οδού Δυρραχίου, Πλ. Γκύζη

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα

14 Δεκεμβρίου 2013

Παιδική Χαρά Αγίου Παύλου

11:00-13:30

«Δώσε μου το…χέρι σου!» Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο.

Πόσα χέρια θα χρειαστούν για να αγκαλιάσουν μια παιδική χαρά;

Ελάτε να ανακαλύψουμε πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να κάνουν τα χέρια μας και να δημιουργήσουμε έργα ζωγραφικής με μεικτές τεχνικές, που θα στολίσουν την παιδική χαρά!

15 Δεκεμβρίου 2013

Παιδική Χαρά Πλατείας Πλυτά

11:00-13:00

«Έχω ένα μήνυμα για σένα! Άκουσέ το!» Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.

Πόσα χρωματιστά χαρτάκια χρειάζονται για να διακοσμήσουν μια παιδική χαρά;

Ένα εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με στόχο να δώσουμε το δικό μας μήνυμα για όσα θέλουμε να έρθουν την καινούργια χρονιά! Οι δημιουργίες μας θα στολίσουν κάθε γωνιά της παιδικής χαράς στην Πλατεία Πλυτά!

21 Δεκεμβρίου 2013

Παιδική Χαρά  Θησείου

11:00-13:30

«Όταν η μουσική συναντά… τα χρώματα!»

Τύμπανα και χορός σε μια συνάντηση γεμάτη μουσική και παιχνίδι, κάτω από την Ακρόπολη!

Σας περιμένουμε στην παιδική χαρά του Θησείου για να χορέψουμε με τον ρυθμό των τυμπάνων, να ανακαλύψουμε τις μουσικές του κόσμου, να ζωγραφίσουμε σε χρωματιστά υφάσματα και να στολίσουμε τα δέντρα της πλατείας με τα έργα που θα δημιουργήσουμε!

22 Δεκεμβρίου 2013

Παιδική Χαρά οδού Δυρραχίου

11:00-13:30

«Φον Κουραμπιές εναντίον…Κόμη Μελομακαρόνη!» Θεατρική παράσταση και εικαστικό εργαστήριο.

Ο πιο αστείος πόλεμος του κόσμου ζωντανεύει μπροστά στα παιδιά σε μια γιορτινή θεατρική παράσταση!

Ελάτε να βοηθήσουμε τον Φον Κουραμπιέ και τον Κόμη Μελομακαρόνη να μας πουν την ιστορία τους και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πανό που θα κρεμάσουμε στην παιδική χαρά της οδού Δυρραχίου!

28 Δεκεμβρίου 2013

Παιδική Χαρά Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής

11:00-13:00

«Μια μπουγάδα γεμάτη… μουσικές ευχές!» Θεατρικό παιχνίδι και εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων.

Πολύχρωμα σκοινιά και ανακυκλώσιμα αντικείμενα γίνονται η αφορμή για παιχνίδι! Ελάτε να ανακαλύψουμε ήχους, να δημιουργήσουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα και να φτιάξουμε την πιο περίεργη…μουσική παιδική χαρά!

29 Δεκεμβρίου 2013

Παιδική Χαρά Πλατείας Κυψέλης

11:00-13:30

«Βρες τον ρυθμό σου και έλα μαζί μας!» Μουσικός αυτοσχεδιασμός και εικαστικό εργαστήρι!

Ο ήχος των τυμπάνων γίνεται η αφορμή για αυτοσχέδιο χορό στην πλατεία Κυψέλης, που θα παρασύρει μεγάλους και μικρούς σε ένα μουσικό πανηγύρι!

Παιδιά και γονείς κατασκευάζουν ανθρώπινες φιγούρες σε μεγάλες επιφάνειες και δημιουργούν ένα γλυπτό που θα στολίσει την παιδική χαρά!

30 Δεκεμβρίου 2013

Παιδική Χαρά Πλατείας Γκύζη

11:00-13:30

«Μου μοιάζεις και σου μοιάζω!» Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο.

Ένας χρωματιστός μουσαμάς γεμάτος πρόσωπα από διαφορετικά μέρη του κόσμου γίνεται η αφορμή για ένα παιχνίδι γεμάτο κίνηση και ρυθμό με στόχο να δημιουργήσουμε ένα γιγάντιο παζλ με τα πρόσωπά μας που θα στολίσει την παιδική χαρά του Γκύζη!

Σχόλια