Ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις με στριπτίζ, ξύλο και μπλοκαρισμένες πόρτες στη Βουλή

0
4

Με ευτράπελα “πέρασε” από τη βουλή του Μεξικού το νομοσχέδιο που ανοίγει τον ενεργειακό τομέα της χώρας σε ιδιώτες.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο γδύθηκε μέσα στην αίθουσα του Κογκρέσου και έμεινε με το “σώβρακο” φωνάζοντας «αυτό μου έμεινε και δεν θα μου το πάρετε! Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!».

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνω στο σχέδιο ανοίγματος του ενεργειακού τομέα της χώρας σε ιδιώτες που κατέθεσε ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «ναυαρχίδα» της ενέργειας στο Μεξικό είναι η πετρελαϊκή εταιρεία Petroleos de Mexico (Pemex), που, παρότι προβληματική, θεωρείται σύμβολο εθνικής ανεξαρτησίας και ισχύος, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ξένου συναλλάγματος.

Επίσης, η βουλευτίς  του κυβερνώντος κόμματος PRI, Λάντι Μπερσούσα, χτύπησε στο μάτι κατά τη διάρκεια αψιμαχίας με την Κάρεν Κιρόγα του αντιπολιτευόμενου PRD.

«Με χτύπησε με γροθιές, με χαστούκισε και με γρατζούνισε με τα νύχια της. Τραυματίστηκα στον κερατοειδή και θα χρειαστούν 15 ημέρες για να θεραπευτώ» είπε.

Τελικά το νομοσχέδιο “πέρασε” με 353 ψήφους υπέρ έναντι 134 κατά, μετά από μια 20ωρη συζήτηση.

Οι πόρτες του Κογκρέσου είχαν “μπλοκαριστεί” με καρέκλες για να μην εισβάλουν στο κτήριο διαδηλωτές.

econews

Σχόλια