Γιάννης Μανιάτης: επανασύνδεση ρεύματος σε 4000 ευάλωτα νοικοκυριά

0
6

Στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας αναφέρθηκε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα θα έχουν επανασυνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ 4.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

«Ενημέρωσα τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα της Ενέργειας. Συμφωνήσαμε ότι στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το θέμα της καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας των 50.000.000 Ευρωπαίων πολιτών, ανάμεσα στους οποίους και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών» δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

«Επίσης, τους ενημέρωσα για τις πρόσφατες αποφάσεις μας και την εφαρμογή της δέσμης μέτρων για την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών που ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα.

Κινητοποιήσαμε, μέσα σε πέντε ημέρες, όλους τους φορείς και συντονίζουμε ένα πρωτόγνωρο και δύσκολο εγχείρημα.

Η ΔΕΗ έως σήμερα, έχει ήδη επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε 2.000 σπίτια και μέχρι αύριο θα έχουν επανασυνδεθεί άλλες 2.000, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους.

Αφήνουμε στη κρίση αυτών που δοκιμάζονται, όλους όσους, με κραυγές και λαϊκισμούς, παίζουν με την αγωνία τους.

Θέλω να ευχαριστήσω την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις κοινωνικές και προνοιακές δομές, για την άμεση ανταπόκριση και το πολύτιμο έργο τους.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις επόμενες ημέρες»πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου», κατέληξε.

econews

Σχόλια