Εξοικονόμηση κόστους για τη μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα

0
4

Η μείωση του κόστους λειτουργίας στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτά κρίσιμη σημασία για τη βιωσιμότητά τους, κυρίως σε περιόδους δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όπως αυτή που διανύουμε . Η στήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν το 98% του συνόλου των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη ραχοκοκαλιά για την διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, είναι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Ποια εξοικονόμηση όμως;

Πώς λοιπόν ο Έλληνας επιχειρηματίας θα εξοικονομήσει χρήματα από τις υποστηρικτικές λειτουργίες και θα κάνει την επιχείρησή του πιο ανταγωνιστική; Μήπως μέσω μείωσης μισθοδοτικού κόστους; Ίσως να μην ήταν η πιο συνετή επιλογή για την ανάπτυξη της επιχείρησής του και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Mε την εξοικονόμηση πόρων από αναλώσιμα; Δεν είναι πάντα εφικτό. Αντιθέτως, η προτίμηση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αναβάθμιση του υφιστάμενου φωτισμού με τεχνολογίες LED ή και η χρήση αισθητήρων παρουσίας, για τη ρύθμιση φωτισμού ή και κλιματισμού, αποτελεί πιθανότατα μία ελκυστική επένδυση με γρήγορη απόσβεση.

Η οικονομία δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την αξία μίας επένδυσης στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς με τις λύσεις αυτές μπορούν να μειώσουν την κατανάλωσή τους άνω του 60%. Παράλληλα, η επίτευξη μακροχρόνιας εξοικονόμησης ενέργειας συνεπάγεται και σημαντική μείωση των εκπομπών CO2, γεγονός που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο στόχο της ατζέντας των σημερινών στελεχών.

Τυπικό παράδειγμα, η ενεργειακή αναβάθμιση LED φωτισμού υποκαταστήματος γνωστής εμπορικής αλυσίδας στην Αθήνα, είχε ως αποτέλεσμα την προβλεπόμενη μείωση δαπανών κατά τουλάχιστον 65% ή περί τα 3.200€ ετησίως, με χρονική απόσβεση επένδυσης στα 1,1 έτη.

Η ENISTEC για το λόγο αυτό εισάγει και διαθέτει επώνυμα προϊόντα LED φωτισμού άριστης ποιότητας, που τηρούν όλα τα διεθνή πιστοποιητικά. Στην ENISTEC, έχοντας την πεποίθηση ότι η οικονομία δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μεταβείτε στις σύγχρονες λύσεις εξοικονόμησης, ευκολότερα από όσο θα πιστεύατε, βελτιώνοντας την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον σας και ταυτόχρονα μειώνοντας τα λειτουργικά σας κόστη.

(Αθανάσιος Πολυπόρτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Marketing Manager, ENISTEC – Energy Intelligent Systems and Technologies, tel. 216 8002530, info@enistec.com www.enistec.com).

Σχόλια