Κεδίκογλου: "πάγωμα" χρεών στη ΔΕΗ για ευάλωτους – Ως €1 ετησίως η επιβάρυνση

0
8

«Πάγωμα» των χρεών των ευάλωτων κοινωνικά νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ και κλιμακωτή επιβάρυνση υπέρ αδυνάτων που θα κυμανθεί από 0,50 έως 1 Ευρώ ετησίως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Το «πάγωμα» του χρέους προς τη ΔΕΗ θα ισχύσει για «εύλογο χρονικό διάστημα» το οποίο δεν διευκρινίστηκε, ενώ επίσης οι εν λόγω οικογένειες δεν θα πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κεδίκογλου, όποιος στο μέλλον θελήσει να κάνει διακανονισμό του χρέους του θα γίνει με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους.

Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και οι άνεργοι του 2013

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν υποβάλλοντας μια σχετική υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

H κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων.

Σε περίπτωση, όπως είπε, ψευδών δηλώσεων θα υπάρχουν συνέπειες. «Η ομπρέλα προστασίας θα καλύψει όσους πιστοποιηθούν. Δεν μπορούμε να δώσουμε δωρέαν ρεύμα παντού», υπογράμμισε.

—Επανασυνδέει ευάλωτους η ΔΕΗ

Από την πλευρά της η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, τους οποίους η ίδια έχει εντοπίσει.

Μάλιστα η ΔΕΗ αναφέρει ότι  έχει ενημερώσει τους Δήμους για τα στελέχη των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ που θα συμμετέχουν με εκπροσώπους του κάθε Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογούν άμεσα τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας και να προβούν στην επανηλεκτροδότηση των κατοικιών τους.

«Αναμένουμε από τους Δήμους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στις επιτροπές και να μας αποστείλουν τις καταστάσεις των ευάλωτων συνανθρώπων μας, οι οποίοι έως την 1 Νοεμβρίου 2013 ήσαν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο» προσθέτει η Επιχείρηση.

Καλεί επίσης τον Δήμαρχο Καλλιθέας και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

econews

Σχόλια