Αγελάδες εκτροχίασαν το Intercity Αθήνα-Θεσσαλονίκη (video)

0
20

agelades-treno-athina-thessaloniki-109274Με ένα κοπάδι αγελάδων ελευθέρας βοσκής συγκρούστηκε την Τρίτη (10/12) αμαξοστοιχία Intercity με 120 επιβάτες που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε η μηχανή και ένας συρμός, ενώ ένα άτυχο ζώο έχασε τη ζωή του.

Εξαιτίας του εκτροχιασμού διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία λίγα μέτρα πριν από τη γέφυρα του Ασωπού, ενώ διακόπτοντας τη συγκοινωνία μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή βρέθηκαν αμέσως πολυάριθμα συνεργεία του ΟΣΕ, αλλά η συγκοινωνία δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί σήμερα εξαιτίας του δύσβατου σημείου στο οποίο εκτροχιάστηκε η μηχανή και ο συρμός.

Για το τμήμα Λιανοκλάδι-Μπράλλος οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία, προτού επιβιβαστούν πάλι σε σιδηροδρομική αμαξοστοιχία.

—Το περιστατικό

Λίγο μετά το σταθμό του Ασωπού, πριν τη γέφυρα της Παπαδιάς, το τρένο που κινείτο από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε μετά από μια κλειστή στροφή μπροστά σε δύο αγελάδες.

Η μηχανή συγκρούστηκε με το ένα ζώο και το σκότωσε , ενώ η δεύτερη εγκλωβίστηκε κάτω από τους άξονες.

Στη συνέχεια η μηχανή εκτροχιάστηκε και έφυγε από τις γραμμές για να βρεθεί κάθετα σε αυτές λίγα μέτρα πριν από τη γέφυρα, το βαγόνι ισορρόπησε πάνω στις ράγες και τα υπόλοιπα βαγόνια ακινητοποιήθηκαν.

Πέρα από επιπόλαιους τραυματισμούς, οι επιβάτες του τρένου είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τους σιδηροδρομικούς, είναι γνωστό ότι κινούνται αγελάδες ελευθέρας βοσκής από τον Γοργοπόταμο και μέχρι τον Μπράλλο, αλλά όπως λένε δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα παρόμοιο περιστατικό.

Photo, video: lamiareport.gr

Σχόλια