Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα "σβήνει" τζάκια και αιθαλομίχλη

0
5

Την είδηση για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς χρέωση στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για χρονικό διάστημα διπλάσιο από αυτό κατά το οποίο θα καταγράφονται υπερβάσεις των συγκεντρώσεων αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα (άνω των 150 mg/m3) επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Μανιάτης είπε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες ενώ αναφέρθηκε στην έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.

«Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση έως 70% σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει να είναι ενταγμένοι, να υπάρχει μια οργάνωση σε αυτό το πράγμα. Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000- 3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά. Είναι και τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, όλες αυτές οι δομές» δήλωσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος όταν καταγράφονται υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων, ο υπουργός είπε ότι θα ανακοινώνονται οι υπερβάσεις, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν πότε τίθεται σε ισχύ το μέτρο.

econews

Σχόλια