Φωτοβολταϊκά: σε ισχύ μέτρα αντιντάμπινγκ κατά του 33% των Κινέζων κατασκευαστών

0
14

Μέτρα αντιντάμπινγκ στους Κινέζους παραγωγούς φωτοβολταϊκών συλλεκτών που δεν αποδέχθηκαν το φιλικό διακανονισμό που επιτεύχθηκε φέτος το καλοκαίρι επέβαλε από χθες (6/12) η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μέτρα αυτά «θα τεθούν σε ισχύ για δύο χρόνια από τις 6 Δεκεμβρίου 2013», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα μέτρα αντιντάμπινγκ αφορούν αποκλειστικά εκείνους τους Κινέζους παραγωγούς φωτοβολταϊκών «γυαλιών»που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την ελάχιστη τιμή που αποφασίσθηκε τον Ιούλιο. Πρόκειται για το ένα τρίτο του συνόλου των κατασκευαστών.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκουχτ και οι κινεζικές αρχές είχαν καταλήξει σε ένα φιλικό διακανονισμό στο θέμα των κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, ο οποίος προβλέπει μια ελάχιστη τιμή για τους εισαγόμενους κινεζικούς ηλιακούς συλλέκτες.

Οι όροι της συμφωνίας αυτής επιβεβαιώθηκαν, ανέφερε σήμερα η Επιτροπή.

Με τις ανακοινώσεις αυτές τερματίζονται μια έρευνα αντιντάμπινγκ και μια άλλη για επιδοτήσεις αναφορικά με τις εξαγωγές κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, οι οποίες διεξάγονται εδώ και περίπου ένα χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχόλια