Ο Ξάβερ χτυπάει τη Δυτική Ευρώπη, σκοτώνει τρεις

0
4

Ως η χειρότερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει την Ευρώπη επί δεκαετίες χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους η καταιγίδα Ξάβερ που χθες έπληξε σοβαρά τη Σκωτία και την Αγγλία.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κλείσει από το βράδυ της Πέμπτης το Φράγμα του Τάμεση, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει την πόλη του Λονδίνου από πλημμύρες κατά τη διάρκεια παλιρροιών και προειδοποίησαν για «τα πιο σοβαρά, παράκτια παλιρροϊκά κύματα στη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια».

Χθες ένας οδηγός φορτηγού στη Σκωτία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ στην κεντρική Αγγλία ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι καταπλακώθηκε από δέντρο που έπεσε επάνω του εξαιτίας των δυνατών ανέμων

Τουλάχιστον 100.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο έμειναν χωρίς ρεύμα, 80.000 εκ των οποίων ήταν στη Σκωτία.

Στη δυτική Δανία μια 72χρονη επιβάτης φορτηγού έχασε τη ζωή της όταν το όχημα ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Στο αεροδρόμιο του Αμβούργου της Γερμανίας, 120 από τις 337 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως πιθανώς θα υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις και καθυστερήσεις και την Παρασκευή. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών προειδοποίησε τους πολίτες πως πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέχρι την Κυριακή.

Κίνδυνος πλημμυρών σε παράκτιες περιοχές ενσκήπτει και στη Γερμανία εξαιτίας του Ξάβερ.

Στη Δανία, οι αρχές του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης ακύρωσαν την Πέμπτη όλες τις πτήσεις μέχρι την Παρασκευή το πρωί εξαιτίας της καταιγίδας.

Σχόλια