Γιλέκο – κάκτος εξασφαλίζει προσωπικό χώρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (photos)

0
38

Ένα τρομακτικό αξεσουάρ που εξασφαλίζει προσωπικό χώρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς δημιούργησε η σχεδιάστρια Siew Ming Cheng.

Πρόκειται για το πλαστικό γιλέκο «Spike Away» που, προφανώς εμπνευσμένο από τον κάκτο, φέρει μακριά αγκάθια στην επιφάνειά του.

Τα αγκάθια είναι εύκαμπτα και δεν τραυματίζουν όποιον τα ακουμπήσει, ωστόσο δημιουργούν αρνητική προδιάθεση, με αποτέλεσμα αυτός που φορά το γιλέκο να απομονώνεται από τους υπόλοιπους επιβάτες.

Η Siew Ming Cheng δημιούργησε το αγκαθωτό γιλέκο κατά τη διάρκεια εργαστηρίου σχεδίου στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη γκάντζετς για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Μετά το μάθημα οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους μισή μέρα για να βρουν υλικά και να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο που θα αντιπροσώπευε την ιδέα τους.

Το γιλέκο, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του συνωστισμού και της έλλειψης χώρου στα μέσα μεταφοράς, αποτελείται από υλικά κηπουρικής, καλώδια και άλλα καθημερινά αντικείμενα.

Η σχεδιάστρια δημιούργησε το γιλέκο για τις ανάγκες του εργαστηρίου ωστόσο μετά την επιτυχία που γνώρισε το γκάτζετ στο διαδίκτυο δεν αποκλείει τη μαζική παραγωγή.
econews

Σχόλια