Άνδρας επιβίωσε για τρείς ημέρες στον βυθό της θάλασσας – Το video της διάσωσης

0
17

Βίντεο με τη δραματική διάσωση ενός άνδρα από τη Νιγηρία που επιβίωσε για τρείς ημέρες στον βυθό της θάλασσας δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Είναι ζωντανός! Είναι ζωντανός!» φωνάζει ο δύτης που εξερευνά το ναυάγιο, ενημερώνοντας τον συνεργάτη του στην επιφάνεια.

Ο επιζήσαντας ονομάζεται Harrison Okene. Ήταν ο μάγειρας του ρυμουλκού που ανετράπη τον Μάιο από τα τεράστια κύματα στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανοιχτά της Νιγηρίας.

Τα 11 μέλη του πληρώματος πνίγηκαν, ωστόσο ο Okene κατάφερε να επιβιώσει στα παγωμένα νερά, καθώς βρήκε ένα σημείο στο βυθισμένο πλοίο όπου υπήρχε ακόμα εγκλωβισμένος αέρας.

Τα λεπτά γίνονταν ώρες και οι ώρες ημέρες. «Τα πάντα γύρω μου ήταν μαύρα και ακούγονταν θόρυβοι. Έκλαιγα και παρακαλούσα τον Θεό να με σώσει. Προσευχήθηκα τόσο πολύ. Κρύωνα, διψούσα και πεινούσα. Προσευχόμουν να δω φως», δήλωσε ο άνδρας.

Το γεγονός ότι ο Okene επιβίωσε για τρείς ημέρες σε βάθος 30 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας προκαλεί μεγάλη έκπληξη στους εμπειρογνώμονες.

Τον επιζήσαντα εντόπισαν δύτες της εταιρείας καταδύσεων DCN, που έψαχναν στο ναυάγιο για τις σορούς των ανδρών του πληρώματος.

Πριν τον απεγκλωβίσουν, οι δύτες προμήθευσαν τον Okene με νερό, οξυγόνο και μια στολή καταδύσεων.

econews
Δείτε το video από τη στιγμή της διάσωσης.

Σχόλια