Καρχαρίας σκότωσε 19χρονο σέρφερ – Δεύτερη επίθεση σε μια εβδομάδα

0
4

Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του στην Αυστραλία μετά από επίθεση καρχαρία.

Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο, ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας.

Ο Zach Young έκανε σερφ με τρείς φίλους του ανοιχτά του Riecks Point, στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία, όταν ο καρχαρίας τον δάγκωσε στο πόδι.

Οι φίλοι του 19χρονου κατάφεραν να τον τραβήξουν στην ακτή, όπου ο 19χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η παραλία έκλεισε και οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του καρχαρία που δάγκωσε τον 19χρονο, ωστόσο η οικογένειά του θύματος δηλώνει πως δεν θέλει να ξεκινήσει σφαγή των ζώων μετά τον θάνατο του Zach.

Όπως δήλωσε ο αδερφός του 19χρονου, από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους όλα τα μέλη της οικογένειας κάνουν σερφ, καταδύσεις ή ψαρεύουν και έχουν συμβιβαστεί με τη φύση και με την τραγωδία που προκάλεσε.

Σύμφωνα με την βιολόγο καρχαριών Δρ. Amy Smoothey που εξέτασε τις πληγές στο πόδι του 19χρονου, πιθανότατα πίσω από την επίθεση βρίσκεται ένας καρχαρίας τίγρης, μήκους τριών μέτρων

Οι καρχαρίες τίγρεις κολυμπούν συχνά στις βόρειες ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας και δεν συνιστούν πολύ σοβαρή απειλή για τους λουόμενους ή τους σέρφερς.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, άλλος ένας άνδρας, ηλικίας 35 ετών, έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία ενώ έκανε σερφ ανοιχτά της πόλης Gracetown, 270 χιλιόμετρα νότια του Περθ.
econews

Σχόλια