Μετεωρίτης έπεσε ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο – Τι λένε οι κάτοικοι

2
52

Συναγερμός σήμανε στην Κεφαλονιά από την πτώση φωτεινού ουράνιου σώματος το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα της Ζακύνθου  imerazante.gr, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Οι κάτοικοι ανέφεραν πως είδαν μια λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Bέροιας και της Πάτρας.

Ο Δρ. Φυσικής, Γιάννης Κοπανάς, δήλωσε, με κάθε επιφύλαξη, πως ενδεχομένως πρόκειται για τμήματα κομήτη σε κίνηση.

Σχολιάζοντας, ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα.

Όπως δήλωσε, «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατά το πέρασμα κομητών».

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποιο ανησυχητικό φαινόμενο επιβεβαίωσε και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος εκτίμησε πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).

2 Σχόλια

  1. Πάνω από τη Κοζάνη πέρασε λίγο μετά της 21.30 με κατεύθυνση νοτιοανατολικά.

  2. Εχθες βραδυ Τεταρτης και ωρα 21.20 περιπου απο την περιοχη της Τριπολης ειδα στον ουρανο φωτινο σωμα κινουμενο με μεγαλη ταχητα να διασπάται και ακαριαία μετα την διασπαση χαθηκε η φωτεινότητα του

Comments are closed.