Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη

0
5

Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το Thess-Δίκτυο, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι εκδήλωση με τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ».

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί ένα χώρος -στο πρότυπο ενός δημοσιογραφικού γραφείου- στο οποίο πολίτες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να γίνουν για λίγες ώρες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, σκιτσογράφοι και γραφίστες.

Κάθε ένας και κάθε μία θα μπορεί να επισκεφτεί το «γραφείο» της πλατείας Αριστοτέλους και να δώσει ένα άρθρο, μια φωτογραφία, ένα σκίτσο, μια γελοιογραφία, μια ιστορία ή ένα σχόλιο του αρκεί να αφορούν τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.

Τα κείμενα, οι φωτογραφίες, τα σκίτσα και οι γελοιογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα φιλοξενηθούν σε μια ξεχωριστή έντυπη έκδοση η οποία θα μοιραστεί την επόμενη ημέρα στην πόλη!

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ανταλλάξουμε σκέψεις και αντιλήψεις για τον εθελοντισμό του σήμερα με προοπτική το αύριο. Τι είναι ο εθελοντισμός ; Διαχρονική αξία ; Κοινωνική ευθύνη ; Αλληλεγγύη ; Ανάγκη στα δύσκολα ή δείγμα υγείας της κοινωνίας ;

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο εθελοντισμός γιορτάζει και προσκαλεί όλη την πόλη. Από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους!

5 Δεκεμβρίου
Από το 1985 ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Το Thess-Δίκτυο διοργανώνει για 4η χρονιά εκδήλωση στη Θεσσαλονίκης, καλώντας τους πολίτες να μάθουν τόσο για τις ευκαιρίες εθελοντισμού στην πόλη όσο και για προγράμματα εθελοντισμού στο εξωτερικό.

Σχόλια