Ρόδος: προβλήματα από νέο κύμα κακοκαιρίας – Παρέμβαση εισαγγελέα

0
7

Δύσκολες στιγμές έζησε και πάλι η Ρόδος, εξαιτίας του νέου κύματος κακοκαιρίας που χτύπησε το νησί τους μετά τη φονική θεομηνία της προηγούμενης Παρασκευής.

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ρεύματος.

Συγκεκριμένα, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε Φαληράκι και Αφάντου, στο ύψος του ξενοδοχείου Όασις επί της Ρόδου-Λίνδου.

Στα Αφάντου, μετά την είσοδο του Γκολφ, παρουσιάστηκε το μόνιμο πρόβλημα με την συγκεντροποίηση του νερού.

Πλημμύρισαν, επίσης, οι δρόμοι στον Αρχάγγελο και στη Ρόδου- Καλλιθέας, όπου ακινητοποιήθηκαν οχήματα, τους οδηγούς των οποίων σπεύδει να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν τροχαία ατυχήματα λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Συνεχείς -αλλά μικρής διάρκειας- είναι οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου.

Η Πυροσβεστική είχε δεχθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, ενώ, όπως μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σε δύο τουλάχιστον κατοικίες που πλημμύρισαν στο Φαληράκι το νερό ξεπέρασε το ενάμιση μέτρο.

Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία σε Ιαλυσό και Κρεμαστή, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά στα Κοσκινού από κεραυνό.

—Παρέμβαση εισαγγελέα

Για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν, υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

—Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται, χωρίς όμως αποτέλεσμα, οι έρευνες για τον καθηγητή Αγγλικών η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής.

Οι έρευνες, τόσο στην κοίτη του χειμάρρου, όσο και στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, συνεχίζονται από όλες τις υπηρεσίες για τον 53χρονο.

Σχόλια