Οι έξι πιο αηδιαστικές ανθρώπινες τροφές

0
764

Από καφέ που παράγεται από περιττώματα γάτας σιβέτ στη Νοτιοανατολική Ασία ως και ζελεδάκια αίματος κότας, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν ποικίλες τροφές που άλλοι χαρακτηρίζουν αποκρουστικές.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που δίνουν στην έννοια της τροφής εντελώς νέες διαστάσεις, ενσωματώνοντας στην τροφική αλυσίδα ανθρώπινα περιττώματα και βακτήρια.

Αυτές είναι οι έξι πιο αηδιαστικές ανθρώπινες τροφές σύμφωνα με την ιστοσελίδα livescience.com.

1) Τυρί από βακτήρια. Το 2013 παρουσιάστηκε στη Γκαλερί Επιστημών του Δουβλίνου ένα τυρί που παρήχθη από ανθρώπινα δάκρυα και βακτήρια από τη μύτη και τον αφαλό. Αναλύσεις έδειξαν ότι οι βακτηριακές «λιχουδιές» είχαν την ίδια οσμή με τον ιδιοκτήτη τους. Οι διοργανωτές της έκθεσης δεν επέτρεψαν στους επισκέπτες να δοκιμάσουν το τυρί, αν και είναι αμφίβολο αν θα υπήρχαν εθελοντές.

2)Προϊόντα από βρεφικό γάλα. Το 2010 μια γκαλερί στη Νέα Υόρκη επέτρεψε στους επισκέπτες της έκθεσης «The Lady Cheese Shop» να δοκιμάσουν τυρί από βρεφικό γάλα, ενώ ένα κατάστημα στο Λονδίνο πούλησε για περιορισμένο χρονικό διάστημα παγωτά από βρεφικό γάλα, προκαλώντας την παρέμβαση των υγειονομικών Αρχών.

3)Λουκάνικα από περιττώματα μωρών. Το 2013 δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food Microbiology μια μελέτη η οποία ερευνούσε τη δυνατότητα της χρήσης των βακτηρίων Lactobacillus gasseri και Enterococcus faecalis από τα περιττώματα μωρών στη διαδικασία ζύμωσης των λουκάνικων. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα στελέχη του βακτηρίου Lactobacillus είναι ιδανικά για την έναρξη της ζύμωσης, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τη γεύση των λουκάνικων.

4)Ποτά από ούρα. Πολλοί άνθρωποι έχουν πιεί τα ούρα τους σε διάφορες περιόδους της ιστορίας για πολιτιστικούς σκοπούς, ενώ ορισμένοι εναλλακτικοί θεραπευτές υποστηρίζουν ότι η ουσία είναι πλούσια σε μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, άρα ευεργετική για τον οργανισμό. Επιπλέον οι οδηγοί επιβίωσης στον αμερικανικό στρατό αναφέρουν πως τα ούρα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε περίπτωση που κάποιος χαθεί και δεν έχει πρόσβαση σε άλλους πόρους.

5)Ανθρώπινος πλακούντας. Σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ υπάρχει η τάση οι νέες μαμάδες να καταψύχουν και να τρώνε τον πλακούντα τους υπό μορφή χαπιών. Το φαινόμενο, γνωστό ως πλακουντοφαγία, είναι διαδεδομένο ανάμεσα σε κάποια θηλαστικά, όπως για παράδειγμα οι κατσίκες. Οι γυναίκες που τρώνε τον πλακούντα τους πιστεύουν ότι η πρακτική θα τις βοηθήσει να καταπολεμήσουν την επιλόχειο κατάθλιψη, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επιστημονικά.

6)Ανθρώπινο σπέρμα. Στο πλαίσιο ανεπίσημου πειράματος το BBC ζήτησε από τρείς εθελόντριες να δοκιμάσουν σπέρμα, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό αντανακλά τις τροφές που καταναλώνει ο άνθρωπος. Το σπέρμα περιέχει θρεπτικά στοιχεία ώστε να επιβιώσει, γι’ αυτό και τα θηλυκά πολλών ζώων καταναλώνουν τα σπερματοζωάρια ως υπερτροφή για να δυναμώσουν και να ενισχύσουν τα ωάριά τους. Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα του θηλυκού καλαμαριού Sepiadarium austrinum που τρώει ορισμένη ποσότητα σπέρματος από το αρσενικό, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ενέργεια που απαιτείται για την ερωτική συνεύρεση.

Σχόλια