Από τον Ντανταϊσμό στην οικολογία: γιατί αξίζει να φορέσεις μια τσάντα από μουσαμά

0
12

medasset-yiuco-anakyklosi-108466Οι τσάντες δημιουργήθηκαν από την εταιρία Yiuco μετατρέποντας τα παλιά banner του MEDASSET που χρησιμοποιούνταν επί σειρά ετών για την ενημέρωση του κοινού.

Η δημιουργική ανακύκλωση (upcycling) μετατρέπει παλιά αντικείμενα-με τη βοήθεια της εφευρετικότητας- σε καινούργια, μεγαλώνοντας τον κύκλο ζωής τους ώστε να μην καταλήξουν στα σκουπίδια. Ο υπερκαταναλωτισμός ευθύνεται για πολλά προβλήματα στην κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η ενθάρρυνση νέων τρόπων αξιοποίησης και επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων μας είναι όχι μόνο δημιουργικό επίτευγμα αλλά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τον όρο upcycling εφηύρε ο Reiner Pilz το 1994 για να εξηγήσει με μια λέξη ότι χρειάζεται να σκεφτόμαστε δύο φορές αυτά που θεωρούμε σκουπίδια και να βρίσκουμε τρόπους να τα επαναχρησιμοποιούμε ώστε να διατηρούν ή να αυξάνεται η αξία τους. Ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του καλλιτεχνικού κόσμου από την εποχή του Μαρσέλ Ντυσάν (1887-1968) εκατό χρόνια πριν και το κίνημα Νταντά, όταν πρώτο-εκτιμήθηκε η δημιουργική επαναχρησιμοποίηση στην τέχνη.

Tις πρωτότυπες τσάντες μπορείτε να προμηθευτείτε από το www.medasset.org ή καλώντας στο 210 3613572. Το κάθε κομμάτι της συλλογής είναι ξεχωριστό και ο αριθμός τους περιορισμένος.

Σχόλια