Νέα φωτιά σε φορτηγό της "Ελληνικός Χρυσός" με τοξικό φορτίο

0
4

Φωτιά έπιασε χθες βράδυ φορτηγό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που μετέφερε τοξικά, επικίνδυνα υλικά, την ώρα που κινείτο σε δρόμο ανάμεσα στην  Εθνικό οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και την Εγνατία Οδό.

Το φορτηγό μετέφερε τα υλικά από τις εγκαταστάσεις της  «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι Χαλκιδικής.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα λάστιχα του φορτηγού έβγαζαν καπνούς την ώρα που διερχόταν από το χωριό Σταυρός Θεσσαλονίκης.

Παρόμοιο ατύχημα είχε συμβεί στις 12 Σεπτεμβρίου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χθεσινό, στη Ρεντίνα, όταν και τότε τα λάστιχα του φορτηγού πήραν φωτιά και το όχημα ακινητοποιήθηκε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το φορτηγό  δεν ήταν ανοιχτό όπως τη προηγούμενη φορά, αλλά μετέφερε κοντέινερ με το φορτίο.

Ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα, ενώ στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», Κώστας Γεωργατζής, από την πλευρά του διαβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ, ότι η μεταφορά γίνεται με κλειστού τύπου κοντέϊνερ, και τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής.

«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνη η μεταφορά υγρών καυσίμων με βυτιοφόρα», είπε.

Όπως έγινε γνωστό το φορτηγό αυτοκίνητο ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει, για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός», τη μεταφορά συμπυκνωμάτων χρυσοφόρου πυρίτη (αρσενοπυρίτη), από την περιοχή Ολυμπιάδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό χώρες του εξωτερικού.

Το ατύχημα έγινε και πάλι σε μικρή απόσταση από την περιοχή της Βόλβης που προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ .

econews

Σχόλια