Φωτοβολταϊκά: νέο ρεκόρ αποδοτικότητας 38,8% από τη Spectrolab

0
5

Ένα νέο ρεκόρ αποδοτικότητας στα επίγεια πολυστρωματικά φωτοβολταϊκά πέτυχε η θυγατρική εταιρεία της Boeing, Spectrolab.

Το νέο ρεκόρ της Spectrolab μεταφράζεται σε μετατροπή ποσοστού 38,8% της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρική ενέργεια έναντι 38,7% που ήταν το προηγούμενο.

Σημειώνεται ότι η Sharp έχει πετύχει απόδοση 44% σε πολυστρωματική φωτοβολταϊκή κυψέλη με χρήση ενός συστήματος κατόπτρων συγκέντρωσης της ηλιακής ακτινοβολίας.

Το ποσοστό 38,8% της Spectrolab πιστοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ανανεώσιμης Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ως νέο ρεκόρ για επίγεια φωτοβολταϊκή κυψέλη χωρίς χρήση συγκεντρωμένου ηλιακού φωτός.

Η Spectrolab, ως μέρος του τομέα Ασφάλειας, Διαστήματος και Αεροδιαστημικής της Boeing είναι γνωστή για την προμήθεια ηλιακών κυψελών και πάνελ για διαστημικά σκάφη και δορυφόρους.

Τα πολυστρωματική φωτοβολταϊκά περιέχουν διαφορετικά ημιαγώγιμα υλικά και η Boeing υποστηρίζει ότι η νέα τεχνολογία απόδοσης 38,8% μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία διαστημικών σκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

econews

Σχόλια