Ακραία κλιματικά φαινόμενα στη "γειτονιά" μας – Κυκλώνας σκορπά το θάνατο στη Σαρδηνία

0
17

Ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σημειώνονται μόνο σε «εξωτικές» περιοχές, όπως οι Φιλιππίνες,  αλλά και στη “γειτονιά” μας σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.

Το βράδυ της Δευτέρας (18/11) ο κυκλώνας “Κλεοπάτρα” που έπληξε τη Σαρδηνία κόστισε τη ζωή σε δεκατέσσερις ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες άλλοι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους.

Από την καταιγίδα που συνόδευσε το πέρασμα του κυκλώνα παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ενώ κατέρρευσε και μια γέφυρα.Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δρόμοι φαίνονται να έχουν χαθεί κάτω από λασπώδεις χειμάρρους και ποτάμια να έχουν πλημμυρίσει.

«Βρισκόμαστε σε ύψιστη επιφυλακή», δήλωσε ο Τζόρτζιο Σικάλο, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σαρδηνία. «Δεν έχουμε ζήσει παρόμοια κατάσταση εδώ και δεκαετίες.»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της περιοχής της Όλμπια, στα βορειοανατολικά του νησιού, η οποία δοκιμάστηκε περισσότερο, έκανε λόγο για “εικόνα Αποκάλυψης”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση μίας γέφυρας. Σε ένα άλλο περιστατικό, μία γυναίκα και η κόρη της πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά.

Εντωμεταξύ, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ καταγράφονται αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις οδικές και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Όπως μετέδωσε το BBC, πολλοί κάτοικοι του νησιού χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια ή και στέγη σε ανθρώπους που την είχαν ανάγκη.

econews

Σχόλια