Παγκόσμια πρωτεύουσα «ανοιχτής αφόδευσης» – 30 τουαλέτες για 30.000 άτομα

0
38

Με περισσότερους από 626 εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν την ανάγκη τους σε ανοιχτούς χώρους, η Ινδία είναι στα πρόθυρα να καταστεί η «παγκόσμια πρωτεύουσα αφόδευσης», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Συνομοσπονδίας για τους Ντάλιτ.

Οι Ντάλιτ (παρίες), που ονομάζονται υποτιμητικά «ανέγγιχτοι», ανήκουν στην κατώτερη κοινωνική κάστα της Ινδίας.

Θεωρούνται «οι κατώτατοι των κατώτατων» και αντιμετωπίζονται ως υπάνθρωποι από την ημέρα της γέννησής τους.

Σε όλη τους την ζωή κάνουν τις πιο βρώμικες δουλειές, καθαρίζοντας και μεταφέροντας τα περιττώματα ανθρώπων και ζώων.

Όπως ανέφερε ο κ. Upadhya καθημερινά πάνω από το 55% των γυναικών Ντάλιτ κακοποιούνται από άνδρες όταν πηγαίνουν σε ανοιχτούς χώρους για να αφοδεύσουν.

«Η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί μέχρι η κυβέρνηση της Ινδίας να σταματήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις και να εφαρμόσει άμεσα τις πολιτικές για εγκαταστάσεις υγιεινής στις κοινότητες των Ντάλιτ», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Upadhya προσέθεσε πως αν και έχουν περάσει δεκαετίες από την ανεξαρτησία της Ινδίας, οι Ντάλιτ εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε συνθήκες υγιεινής σε όλη τη χώρα.

«Οι συνθήκες είναι τόσο άσχημες που υπάρχουν μόνο 30 με 40 τουαλέτες για 29.0000 με 30.000 άτομα σε κάθε κοινότητα Ντάλιτ στην πρωτεύουσα. Μόνο το 17% με 18% των ατόμων σε κάθε κοινότητα Ντάλιτ μπορεί να χρησιμοποιήσει κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής», προσέθεσε.

«Τα διαθέσιμα κονδύλια για την υγιεινή δεν αξιοποιούνται πλήρως και αν μια κοινότητα ζητήσει τουαλέτες οι γραφειοκράτες δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό», υπογράμμισε ο κ. Upadhya, καταγγέλλοντας παράλληλα αδιαφανείς διαδικασίες σε ό,τι αφορά τη χρήση των κονδυλίων που εγκρίνει η κυβέρνηση.

Photo Associated Press, Rafiq Maqbool

econews

Σχόλια