Πιτ μπουλ ακρωτηρίασε την ιδιοκτήτριά του

0
13

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται μια 65χρονη γυναίκα από το Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία δέχθηκε επίθεση από τον σκύλο της, ράτσας πιτ μπουλ, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα της χέρι και μέρος από το δεύτερο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα. Την αστυνομία ειδοποίησαν οι γείτονες της γυναίκας όταν είδαν τον σκύλο, ο οποίος ήταν ελεύθερος, να συμπεριφέρεται επιθετικά.

Η γυναίκα κρύφτηκε κάτω από το αυτοκίνητο στο γκαράζ του σπιτιού της και κλωτσούσε το ζώο για να γλιτώσει από την επίθεση.

Ο αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο πυροβόλησε και σκότωσε το ζώο.

Οι γείτονες δήλωσαν σοκαρισμένοι από την επίθεση καθώς, όπως ανέφεραν, το ζώο, το οποίο η 65χρονη κατείχε για δυο χρόνια, δεν είχε παρουσιάσει ποτέ στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά.

Σύμφωνα πάντως με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πριν το περιστατικό οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν δεχθεί αρκετές καταγγελίες για το γεγονός ότι ο σκύλος περιφερόταν ελεύθερος στη γειτονιά.

Κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η άσχημη φήμη που έχουν αποκτήσει τα πιτ μπουλ οφείλεται στην κακή εκπαίδευση από τους ιδιοκτήτες τους. Άλλες οργανώσεις πάλι ζητούν την απαγόρευση της ράτσας.

Πάντως στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι παιδιών από επιθέσεις πιτ μπουλ.

Τον Σεπτέμβριο ένα παιδί ηλικίας δυο ετών έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση τριών πιτ μπουλ στο σπίτι της μπέιμπι σίτερ.

Τον Ιούνιο ένα εξάχρονο αγόρι στην Καλιφόρνια σκοτώθηκε από το πιτ μπουλ της οικογένειας.

Οι γονείς περιέγραψαν τον σκύλο ως ένα υπάκουο ζώο που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά.
econews

Σχόλια