Προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάτρα

0
4

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται στην περιοχή της Πάτρας το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ώρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:

-Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές  και τα φρεάτια έξω από το σπίτι  τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν  κανονικά.

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία  μπορεί να παρασυρθούν από τον  άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν  τραυματισμούς ή ζημιές.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες  των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων  καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος  εκδήλωσής τους.

-Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν  στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά  φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η  καταιγίδα».

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται  για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική  διεύθυνση www.emy.gr.

Σχόλια