Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

0
5

Πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν tanea.gr, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η πρόταση μομφής κατατέθηκε προκειμένου να σταματήσει η πορεία της χώρας προς την οικονομική καταστροφή και η απαξίωση της δημοκρατίας.

«Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Έχουμε χρέος να το κάνουμε. Αυτή την θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για ευκαιρία της κυβέρνησης να αποδείξει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αραγής.

«Η κυβέρνηση πήρε λαϊκή εντολή να επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα λιτότητας, απέτυχε όμως να αξιοποιήσει την λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση», επισήμανε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Δεν έχετε κοινωνικό έρεισμα και λαϊκή νομιμοποίηση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την ψήφιση της πρότασης από το βουλευτικό σώμα.

Σχόλια