Η Schneider Electric στηρίζει το θεσμό του Solar Decathlon σε ολόκληρο τον κόσμο

0
2

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, υποστηρίζει για άλλη μια φορά τις δράσεις του βραβευμένου προγράμματος Solar Decathlon σε ολόκληρο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας τη χορηγία της φετινής διοργάνωσης στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Το Solar Decathlon είναι ένα διετές πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας στις ΗΠΑ (DoE), το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία πρωτότυπων σπιτιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης που τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια. Όλα τα σπίτια που κατασκευάζονται τοποθετούνται μέσα σε ένα πρότυπο ηλιακό χωριό, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό, ενώ κάθε ομάδα συμμετέχει σε δέκα διαγωνιστικές διαδικασίες. Η κατασκευή ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ενώ νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συνδυάσει καλύτερα τα στοιχεία κόστους, σχεδιαστικής αρτιότητας, βέλτιστης παραγωγής ενέργειας και μέγιστης ενεργειακής απόδοσης.

Το πρώτο Solar Decathlon διοργανώθηκε το 2002 στις ΗΠΑ και από τότε επαναλαμβάνεται ανά δύο χρόνια στην ίδια χώρα. Η Ισπανία ανέλαβε το 2010 και το 2012 να διοργανώσει τα δύο πρώτα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα (‘Solar Decathlon Europe’), ενώ φέτος ο διαγωνισμός μεταφέρθηκε στην Ασία με το πρώτο Solar Decathlon της Κίνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πόλη Ντατόνγκ τον περασμένο Αύγουστο.

«Ενεργειακές προκλήσεις αντιμετωπίζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε κτίριο», δήλωσε ο κ. Aaron Davis, Chief Marketing Officer της Schneider Electric. “Η χορηγία των δράσεων του Solar Decathlon αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για τη Schneider Electric, καθώς μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στο πώς θα σχεδιάσουν το πιο φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι. Αυτός είναι και ο στόχος για το μέλλον: Η αξιοποίηση όλων των ειδών βιώσιμης τεχνολογίας και του πράσινου σχεδιασμού από τη μεριά μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον αειφόρο και πράσινο χαρακτήρα του κοινού μας μέλλοντος».

Η Schneider Electric στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τη διοργάνωση του Solar Decathlon, ενώ η συμμετοχή της στο πρόγραμμα γίνεται με διάφορους τρόπους, όπως παροχή τεχνικής βοήθειας και δωρεών και εθελοντική συμμετοχή των στελεχών της.

Σχόλια