Καναδάς: Τα πράσινα ομόλογα για τις αστικές μεταφορές και ο "crackhead" δήμαρχος (video)

0
18

Ο Καναδάς δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας μόνο για τον δήμαρχο του Τορόντο, τον περιβόητο Ρομπ Φορντ που χθες (5/11) παραδέχτηκε ότι κάπνισε κρακ, μετά το σάλο που ξέσπασε με τη δημοσιοποίηση αποκαλυπτικού βίντεο (για αυτόν θα τα πούμε στη συνέχεια).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση της τοπική κυβέρνηση του Οντάριο να εκδώσει “πράσινα ομόλογα” για τη χρηματοδότηση ανάπτυξης υποδομών στις περιφερειακές μαζικές συγκοινωνίες της περιοχής Τορόντο-Χάμιλτον.

Το Οντάριο θα γίνει έτσι η πρώτη καναδική επαρχία που ακολουθεί αυτό το δρόμο.

Η πρωθυπουργός του Οντάριο, Κάθλην Γουίν δήλωσε ότι “τα πράσινα ομόλογα αποτελούν ένα πολύ καλό εργαλείο συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση ενός έργου με συγκεκριμένα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Η παγκόσμια αγορά πράσινων ομολόγων διπλασιάστηκε το 2012 και πλέον ξεπερνά τα 346 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Οι επενδυτές διψούν για τέτοιες ευκαιρίες και παρόλα αυτά η προσφορά νέων έργων είναι απειροελάχιστη σε σύγκριση με τη ζήτηση”.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των “πράσινων” ομολόγων, τα οφέλη για τα τοπικά δημοσιονομικά και την πιστοποίηση των έργων ως “πράσινων” από ανεξάρτητες αρχές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

—Crackhead Rob Ford

prasina-omologa-rob-ford-107676 (2)Ας επιστρέψουμε όμως για λίγο στον ανεκδιήγητο δήμαρχο του Τορόντο, τον Ρομπ Φορντ.

Ο δήμαρχος του Τορόντο παραδέχτηκε δημοσίως ότι κάπνισε κρακ κατά τη διάρκεια μιας απρογραμμάτιστης συνέντευξης Τύπου σε ξενοδοχείο του Τορόντο, την ώρα που πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί.

«Αν το έχω δοκιμάσει; Προφανώς, σε μια στιγμή που ήμουν σε κατάσταση μέθης. Ναι, έχω κάνει λάθη και το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να ζητήσω συγγνώμη και να πάω παρακάτω», πρόσθεσε.

Ο Φορντ είπε ότι «δεν είναι σίγουρος» πότε συνέβησαν όλα αυτά, συμπληρώνοντας ότι «πιστεύει πως έγιναν πριν από περίπου έναν χρόνο». «Δεν είμαι τοξικομανής», τόνισε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Τορόντο Μπιλ Μπλερ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι παρέδωσε στη δικαιοσύνη ένα βίντεο που βρέθηκε στο σκληρό δίσκο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή εμπόρων ναρκωτικών, στο οποίο εικονίζεται ο δήμαρχος να καπνίζει πίπα σε ένα χώρο όπου συχνάζουν χρήστες κρακ.

Ο Φορντ είναι ο άνθρωπος που ψηφίζουν κατά βάση συντηρητικά, χαμηλά εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα του Τορόντο και οποίος αντιτίθεται σθεναρά στην εξάπλωση του ποδηλάτου στην πόλη του.

Προωθεί με κάθε τρόπο τη χρήση του αυτοκινήτου και κάποτε αποκάλεσε τις ποδηλατολωρίδες ως “πισίνα γεμάτη καρχαρίες” υποσχόμενος ότι θα τις καταργήσει.

Δείτε τον Φορντ να παραδέχεται ότι καπνίζει κρακ!

econews

Σχόλια