Μην πετάς στα σκουπίδια τα αθλητικά σου παπούτσια – «Άστα να τρέξουν ξανά»

0
122

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας και η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» καλούν όλους τους δρομείς και όχι μόνο να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης –επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών με το σύνθημα «Άστα να τρέξουν ξανά».

Μια δράση που αποτελεί θεσμό σχεδόν σε όλους τους μεγάλους μαραθωνίους του εξωτερικού εφαρμόζεται από φέτος και στην Ελλάδα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό.

Όλοι οι δρομείς έχουν σε κάποιο ράφι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν μετά από χρόνια στα σκουπίδια έχουν πλέον την ευκαιρία να τα φέρουν –με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση στην EXPO στo κλειστό του TAEKBONTO από 7 έως 9 Νοεμβρίου ή την ημέρα του αγώνα (10 Νοεμβρίου) στο Sponsors Village προκειμένου οι εθελοντές της «Ομάδα για τον κόσμο» να τα συλλέξουν σε ειδικούς κάδους.

Στη συνέχεια αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Η όλη προσπάθεια καθώς και η συλλογή όπως και το που διοχετευτούν θα ανακοινωθούν επίσημα μετά το τέλος του προγράμματος.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας στο οποίο εντάσσεται και η δράση “Άστα να τρέξουν ξανά” και διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΓΑΣ και η μη κυβερνητική οργάνωση “Ινστιτούτο Ομάδα για τον κόσμο” έχει λάβει διεθνή αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη και τρέχει “χέρι-χέρι” με την προστασία του Κλίματος.

www.teamfortheworld.blogspot.com

Σχόλια