Δύο παγκόσμια Ρεκόρ Guinness στην κατανάλωση καυσίμου από ΕΚΟ, Kosmocar-Volkswagen & Driving Academy

0
25

Δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου προέκυψαν από τη συνεργασία των εταιρειών ΕΚΟ, Kosmocar-Volkswagen και Driving Academy.

Οι τρεις ελληνικές εταιρείες συνεργάστηκαν και πέτυχαν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης, διασχίζοντας εννέα ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και πάνω από 1.577 χιλιόμετρα εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στις 16-18 Οκτωβρίου 2013 η Kosmocar Volkswagen διέθεσε στους εξειδικευμένους στην οικονομική οδήγηση εκπαιδευτές  της Driving Academy, δύο αυτοκίνητα: ένα Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion και ένα Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), τα οποία ανεφοδίασε αντίστοιχα η ΕΚΟ με τα εξελιγμένα καύσιμά της ΕΚΟ Diesel Ekonomy και ΕΚΟ 95 Εkonomy.

Τα ρεκόρ;

1. Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Diesel – Ο γύρος της Ελλάδας: 2,96 lt / 100 km

2. Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Βενζίνης – Ο γύρος της Ελλάδας: 3,42 lt / 100 km

Η πρώτη ομάδα είχε το Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion με οδηγούς τους εκπαιδευτές της Driving Academy, Δημήτρη Χατζητόλιο και Νικόλα Παπαπάσχο, εφοδιασμένο με ΕΚΟ Diesel Ekonomy και κάλυψε την απόσταση των 1.577 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση diesel 46,75lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,96 lt/100 km. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν εξίσου η νέα τεχνολογία TDI και BlueMotion της Volkswagen, οι πλέον σύγχρονες τεχνικές οικονομικής οδήγησης της Driving Academy, που διδάσκει σε πάνω από 1000 οδηγούς κάθε χρόνο και βέβαια τα εξελιγμένα καύσιμα τελευταίας τεχνολογίας Ekonomy, που έφεραν την επανάσταση στα ελληνικά δεδομένα επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις. Η αφετηρία ήταν η πόλη της Αλεξανδρούπολης με τερματισμό την Κόρινθο και έκταση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό εθνικό δίκτυο.

Η δεύτερη ομάδα οδήγησε το Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS – ACT, με οδηγούς τους εκπαιδευτές Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Τσιγκρή, εφοδιασμένο με EKO 95 Ekonomy, και κάλυψε την απόσταση των 1.592 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση βενζίνης 54,52lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 3,42 lt/100 km. Εδώ βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξαν η τεχνολογία TSI και Ενεργού Συστήματος Διαχείρισης Κυλίνδρων της VW, η εξαιρετική εφαρμογή των πρακτικών οικονομικής οδήγησης της Driving Academy και φυσικά, το εξελιγμένο καύσιμο ΕΚΟ 95 Ekonomy ένα καύσιμο που με τη βελτιωμένη σύνθεσή του, μειώνει αποτελεσματικά την συνολική κατανάλωση.

Τα δύο πληρώματα επιτηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από εξειδικευμένους συνεργάτες του Οργανισμού Guinness World Records, του ΚΑΠΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων δημόσιων φορέων. Στο τέλος της διαδρομής πιστοποιήθηκαν οι μετρήσεις ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψε κάθε αυτοκίνητο αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές και οδηγίες του οργανισμού Guinness World Records. Ο οργανισμός, αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, τις μετρήσεις του εγχειρήματος, τις μαρτυρίες των επίσημων φορέων, το ολοκληρωμένο βίντεο της διαδρομής και τα δεδομένα των GPS, πιστοποίησε την επίτευξη και των δύο ρεκόρ.

Την απονομή των δύο σημαντικών βραβείων πραγματοποίησε την 1 Νοεμβρίου, ο απεσταλμένος κριτής του Guinness World Records, κος Mark McKinley.

Σχόλια