Νέα εκστρατεία εθελοντικής δενδροφύτευσης στην Αθήνα

0
117

Νέα εκστρατεία εθελοντικής δενδροφύτευσης στα πεζοδρόμια της πόλης και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, στις 5,7 και 8 Νοεμβρίου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση των πεζοδρομίων στις γειτονιές της πόλης και κυρίως στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Η δενδροφύτευση θα γίνει με περίπου 700 δένδρα, μεγάλης ανάπτυξης στα σημεία, όπου  έχουν διαπιστωθεί κενά και ελλείψεις. Τα δένδρα που θα φυτευτούν παράγονται αποκλειστικά στο Φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων, στο Γουδή.

Η δράση αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας εθελοντικής δεντροφύτευσης σε Λόφους, Άλση και δεντροστοιχίες της πόλης, που διοργάνωσε με επιτυχία στην ανοιξιάτικη φυτευτική περίοδο ο δήμος Αθηναίων, κατά την οποία φυτεύτηκαν 1050 δένδρα.

Με την ολοκλήρωση της εκστρατείας θα έχουν φυτευτεί, κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, περισσότερα από 1000 δέντρα ,αυξάνοντας τον αριθμό των φυτεύσεων, κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, σε περισσότερα από 6.800 δέντρα και  61.680 θάμνους.

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά και να αποδείξουν έμπρακτα της αγάπη τους για το περιβάλλον. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται δράσεις και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας. Όποιος πολίτης επιθυμεί να συμμετέχει στην εκστρατεία δεντροφύτευσης παρακαλείται να το δηλώσει στα τηλέφωνα: 210 32 39 203 – 210 74 70 458

Σχόλια