Απολέπιση με χέλια η νέα τάση – Φόβοι για σοβαρούς κινδύνους

0
13

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές υπηρεσίες η νέα τάση απολέπισης με χέλια που ξεκίνησε από την Κίνα και καθιερώνεται στα ινστιτούτα ομορφιάς και τα spa παγκοσμίως.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους, επισημαίνοντας επίσης ότι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα από το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο για τέτοιου είδους θεραπείες.

Σε αντίθεση με το πεντικιούρ με τη χρήση μικρών ψαριών, όπου το άτομο βάζει απλά τα πόδια του στο ενυδρείο, η απολέπιση με χέλια, που έχουν το μέγεθος ενός μολυβιού, γίνεται σε όλο το σώμα.

Κατά την ομιλία της την περασμένη εβδομάδα σε συνέδριο του βρετανικού περιβαλλοντικού ινστιτούτου CIEH, η Wendy Nixon, σύμβουλος υγείας και ασφάλειας, ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα με τη διαδικασία που ακολουθείται, ειδικά με όσους φορούν χαλαρά μαγιό.

Η κ. Nixon ανέφερε παραδείγματα ανδρών που τα χέλια κατέληξαν στα γεννητικά τους όργανα, ενώ, όπως τόνισε, σε μια περίπτωση τα χέλια έφτασαν ως και τα νεφρά.

Η βιομηχανία ομορφιάς αρχίζει σταδιακά  να γυρνά την πλάτη της στην απολέπιση με ψάρια, καθώς εγείρει ηθικά ζητήματα, ωστόσο η πρακτική δεν έχει καταργηθεί ακόμα.

Το 2011 οι υπηρεσίες υγείας προειδοποίησαν ότι το πεντικούρ με ψάρια που αφαιρούν το νεκρό δέρμα από τα πόδια ευθύνεται για τη μετάδοση ασθενειών όπως η ηπατίτιδα.
econews

Σχόλια