Έπνιξαν κουτάβια στον υγρότοπο Μουστού

0
41

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν εχθές 31/10 οι δύο φύλακες και ο υπεύθυνος του Τμήματος Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού όταν εντόπισαν τρία μικρά κουτάβια πνιγμένα μέσα σε δεμένη σακούλα εντός της λιμνοθάλασσας του Μουστού.

Ο ιδιοκτήτης τους προφανώς δεν θα ήταν σε θέση να τα συντηρήσει, ή απλώς τα «βαρέθηκε» και αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στη ζωή των άτυχων κουταβιών με αυτό τον αισχρό τρόπο. Ο Φορέας Διαχείρισης ενημέρωσε ως όφειλε τον Δήμο Β. Κυνουρίας, ο οποίος με την σειρά του θα προβεί στην περισυλλογή των άτυχων ζώων.

Ο Φορέας Διαχείρισης καταγγέλλει το περιστατικό αυτό κακοποίησης ζώων που τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα και το οποίο αποτελεί σοβαρό αδίκημα με ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα. Σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Νόμου 4039/2012 «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός».

Τα ζώα έχουν, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, δικαιώματα. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τη ζωή κάθε ζώου καθώς δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο. Ας μην ξεχνάμε ποτέ τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι ότι «τη μεγαλοσύνη ενός έθνους και την ηθική του πρόοδο την κρίνεις από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα του».

Σχόλια