Κάπνισμα: αύξηση του ορίου ηλικίας στα 21 για την αγορά τσιγάρων

0
19

Υπέρ της αύξησης του ορίου ηλικίας από τα 18 στα 21 χρόνια για την αγορά τσιγάρων, συγκεκριμένων προϊόντων καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων ψήφισε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν συγκαταλέγεται η αύξηση της κατώτατης τιμής του πακέτου στα 10.50 δολάρια και η αυστηροποίηση των ποινών για το παρεμπόριο τσιγάρων.

«Αυτά τα μέτρα κυριολεκτικά θα σώσουν ζωές», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος James Gennaro, που έχασε τους γονείς του από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα.

Ο Δήμαρχος, Michael Bloomberg, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επιβολής αυστηρών περιορισμών κατά του καπνίσματος, έχει περιθώριο 30 ημερών για υπογράψει τις νέες διατάξεις και να τεθούν σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι το μέτρο για την αύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας για την αγορά καπνού θα τεθεί σε εφαρμογή 180 ημέρες μετά την υπογραφή της διάταξης.

«Ξέρουμε ότι η εξάρτηση από τον καπνό ξεκινά μόλις κάποιος νέος δοκιμάσει το κάπνισμα, οπότε είναι κρίσιμης σημασίας να εμποδίσουμε τους νέους να καπνίσουν πριν καν ξεκινήσουν», δήλωσε ο Bloomberg.

Ανάλογες ρυθμίσεις κατά του καπνίσματος αναμένεται να θεσπίσει τον Δεκέμβριο και η Χαβάη.
econews

Σχόλια