Επίδομα θέρμανσης: ξεπέρασαν τις 50.000 οι αιτήσεις

0
20

Περισσότερες από 50.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αναφέρει το in.gr, από τα πρώτα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ προκύπτει ότι οι δικαιούχοι, που συνολικά ανέρχονται σε 580.000, σπεύδουν φέτος με ταχύτερους ρυθμούς να συμπληρώσουν τις αιτήσεις συγκριτικά με πέρυσι.

Το ποσό της προκαταβολής του επιδόματος θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων 20 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης.

Το 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος θα προκαταβάλλεται άπαξ ανά περίοδο χορήγησης κατ” επιλογή του δικαιούχου, ενώ το υπόλοιπο 75% του ποσού θα καταβάλλεται βάσει της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιήθηκε.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, ο φορολογούμενος επιλέγει στην πρώτη σελίδα την εφαρμογή «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης» πληκτρολογεί τους κωδικούς και στη συνέχεια έχει δύο επιλογές: είτε να υποβάλλει «Αίτηση Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων» είτε να συμπληρώσει τα στοιχεία δικαιούχων επιδόματος σε πολυκατοικίες, εφόσον είναι διαχειριστής/εκπρόσωπος πολυκατοικίας (επιλογή «Διαχειριστής- Εκπρόσωπος Πολυκατοικίας).

Στην πρώτη επιλογή, εμφανίζεται στην οθόνη το εξής μήνυμα: «πατήστε για να συμπληρώσετε την αίτησή σας και να την υποβάλετε. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί θα λάβετε απάντηση με τα λίτρα πετρελαίου που αντιστοιχούν στην κατοικία σας, αλλιώς θα σας επιστραφούν οι λόγοι απόρριψης της αίτησης. Εάν εγκριθεί και έχετε ήδη λάβει μέρος του επιδόματος θέρμανσης από προηγούμενες αιτήσεις, το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στη νέα κατοικία αφού επανϋπολογιστεί με βάση το ποσοστό του επιδόματος που έχετε ήδη λάβει».

Με την προειδοποίηση ότι η υποβολή αναληθών στοιχείων επισύρει κυρώσεις, οι φορολογούμενοι καλούνται αρχικά να δηλώσουν αν επιθυμούν προκαταβολή και στη συνέχεια στοιχεία που αφορούν:

-Αν η κατοικία ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση.
-Τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
-Τη διεύθυνση κατοικίας.
-Την επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα.
-Αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη απαιτείται και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή.
Αν η κατοικία έχει παραχωρηθεί δωρεάν, ο ΑΦΜ του παραχωρούντος και το ονοματεπώνυμό του.
-Ο IBAN του τραπεζικού λογαριασμού επιστροφών και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού.
-Email επικοινωνίας.
-Tηλέφωνο οικίας.
-Kινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε εδώ τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Σχόλια