Ποια είναι η καλύτερη μέρα για τη διακοπή του καπνίσματος; Έρευνα

0
16

Τη Δευτέρα σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για να κόψουν το κάπνισμα, σύμφωνα με νέα έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Johns Hopkins για τον Παγκόσμιο Έλεγχο του Καπνού.

Στο πλαίσιο της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, οι ερευνητές παρακολούθησαν διαδικτυακές αναζητήσεις για τη διακοπή του καπνίσματος στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα κινέζικα, τα πορτογαλικά, τα ρωσικά και τα ισπανικά το διάστημα 2008 – 2012.

Όπως προέκυψε, οι καπνιστές αναζητούσαν λύσεις για τη διακοπή του καπνίσματος κατά κύριο λόγο στις αρχές της εβδομάδας, ενώ ρεκόρ διαδικτυακών αναζητήσεων σημειωνόταν τις Δευτέρες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ποσοστό αναζητήσεων τις Δευτέρες ήταν κατά 25% υψηλότερο από τον μέσο όρο των αναζητήσεων που πραγματοποιούνταν από την Τρίτη ως την Κυριακή.

Επιπλέον, οι αναζητήσεις διαδικτυακών συμβουλών για τη διακοπή του καπνίσματος στα αγγλικά ήταν τις Δευτέρες 11% υψηλότερες συγκριτικά με τις Τετάρτες, 67% υψηλότερες συγκριτικά με τις Παρασκευές και 145% υψηλότερες συγκριτικά με τα Σάββατα.

Τα συμπεράσματα της μελέτης ενδέχεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι υγειονομικές Αρχές σχεδιάζουν τις αντικαπνιστικές εκστρατείες.

mage Credit: Chones / Shutterstock

econews

Σχόλια